Tommi

 Kenny                          Kenny Bergren

 Född
: 1978

 Bor : Skellefteå

 Civilstånd : Sambo

 Hobbys : SS:en

                      Jobbar :  Som Sågare

                          

Peter Heikkilä

Bor: Byske

Civilstånd: Sambo

Hobby: Fiske

Jobbar: På Futurum

 

                                                                                                                                                                       

 
           
Lennart

Lennart Pettersson

Född
: 1974

Bor : Skelleftehamn

Civilstånd : Sambo

Hobbys : Trolling och tävlings pimpel

Jobbar : Som Snickare

Tommi Lundberg

Född
: 1974

Bor : Lund

Civilstånd : Gift

Hobbys : Jakt , smide ,skogen

Jobbar : Som slöjdlärare/Dräng

Tore Pettersson

Född
: 1946

Bor : Skellefteå

Civilstånd : Gift

Hobbys : Boule , fiske , hockey , stugan

Jobbar : Som mångsysslare

 

                                    Historia
Char trolling team bildades år2001 efter att på trolling masters i Arjeplog år2000 hade deltagit med en lånad djuprigg och en dippsy diver och fyra spön, jag och min far Tore åkte dagen innan till Tjegelvas och på morgonen var det ca 45 båtar som startade på ett spegelblankt Tjegelvas efter någon timmes fiske så var det dags att byta bete på djupriggen där det satt ett hemma gjort långdrag spöet hade gungat till lite då och då, jag upptäckte då att linan snurrat runt linutlösaren och att krokarna var raka.. Dag två var på Hornavan vi startade från Rebakudden. Det högg nästan direkt på ett av ytspöna enda godkända en öring som vägde 1,3kg vi hade kanon väder hela tiden 25° och vind stilla. Vi slutade på en 31 plats.
2001 bildade jag och Tommi Lundberg Char Trolling Team. Vi hade under vintern byggt en trolling mast. Som ytparavan använde vi en stor plåt utter, den drog så mycket att båten nästan inte gick att styra åt vänster. Jag hade även investerat i en Canon rigg och några dippsy divers. Tommis fiske erfarenheter var innan vi for till Tjegelvas mete i stugan efter abborre och gädda. På morgonen när vi vaknade i tältet spöregnade det och var +5°. Efter 8timmar med blåst och regn ingen fisk var Tommi nära att sluta sin karriär som trolling fiskare. Men efter en natt i ett rum i Rebakudden kändes det bättre när det på morgonen var sol och nästan vindstilla humöret steg för oss båda under dagen när vi lyckades fiska full pott 6 godkända rödingar 5st tog på en 1,5tums apex efter en dippsy. Efter invägningen låg vi fyra samanlagt. Sista dagen resulterade endast i en godkänd och vi slutade som elva före många av STM teamen.
2002 investerade jag i en Scotty djuprigg och så byggde vi en trolling bar för djupriggarna och ett räcke med 12 spö hållare och två planer bords av gran virke. Nu var det endast fiske på Hornavan som gällde efter tre dagars fiske med alla tänkbara väder förhållanden kom vi på en tionde plats. Senare på hösten var jag och Tore med på en klubbtävling där vi slutade fyra.
2003 under vintern har jag tillverkat en form för att kunna gjuta och tillverka trolling pulkor. Och investerat i en VHF. På tränings fiske åkte jag och Tommi till Losmen för att prova dom nya pulkorna och öva lite det resulterade inte i någon öring utan ca15 gäddor på 2h den största vägde 7,2 kg tagen på en Diamond king fiskat i ytan. Tre dagar före Lapplandsmästerskapen fick Tommi magsår så Tore fick rycka in istället. Tyvärr så var starten endast lagd till Skeppsviken där ifrån är det ca 2 mil till fisket så istället för att fiska så fick vi plåga motorn i 6-8 knop i 1,5 h. Och tanka 300 % mer bränsle än året innan. Efter lite otur o klantighet slutade vi på 19 plats men vi fick en ambassadur 6500 LD på utlottningen. Under hösten var jag och Tore åter med på avslutningstävlingen i Arjeplogsmästerskapen där vi blev 5: a.

   Tore